French Food Friday....Irish Coffe à la menthe
I thought that since it is Saint Patrick's day today, a recipe with a touch of Irish is required.....
Irish Coffe à la menthe
Ingredients
500 ml coffee
6 sugar cubes
150 ml Irish Whiskey
100 ml liquid whipping cream very cold
2 sprigs mint
Reheat coffee with sugar cubes. Wash, dry, thin and chop the mint.
Whip the cream.
Divide the coffee into six tall glasses and add a tablespoon of whiskey.
Top with the whipped cream. Sprinkle with mint.
Serve immediately.
***************************************
Ingrédients
50 cl de cafe
6 sucres en morceaux
15 cl de whisky irlandais
10 cl de crème liquide entière très froide
2 brins de menthe
Faites réchauffer le café avec les morceaux de sucre.
Lavez, séchez, effeuillez et ciselez la menthe.
Montez la crème liquide en chantilly.
Répartissez le café dans six verres hauts, puis ajoutez une cuillère à soupe de whisky.
Montez la chantilly sur l’irish coffe. Parsemez de menthe.
Servez immédiatement.
Happy Saint Patrick's day♥
Leeann x
Comments
Post a Comment