French Food Friday -Tarte au fromage de chèvre et tomates cerises

 

recipe and photo from here

This is a recipe that I had saved to my recipes to make folder on pinterest and I finally got around to making it this week. 

Afer we had finished eating it, I realised that I had not taken a photo so you will have to make do with the photo from the site when I found the recipe.


Ingredients

  • 250 g de farine/ flour
  • 125 g de beurre/ butter
  • 8o mls  d'eau/ water
  • 1 cuillère à café de sel/ 1 tsp salt
  • une bûche de chèvre/ 1 log goats cheese
  • tomates cerises/ cherry tomatoes
  • 100 mls de crème liquide/ liquid cream
  • 1 œuf/ egg
  • 1 cuillère à soupe de moutarde à l'ancienne/ 1 Tbspn Mustard
  • sel, poivre/ salt & pepper
  • herbes de Provence

PRÉPARATION
1. Préparer la pâte brisée, dans un cul de poule, mélanger la farine et le beurre préalablement coupé en morceaux, du bout des doigts jusqu'à obtenir une consistance sableuse. Former un puits et ajouter l'eau petit à petit en mélangeant jusqu'à ostension d'une pâte. Former une boule, filmer et placer au réfrigérateur 30 minutes.

2. Préchauffer le four à 180°C.

3. Étaler la pâte sur un plan de travail préalablement fariné, et foncer le moule à tarte beurré.

4. Mélanger la crème liquide, l’œuf puis la moutarde, saler et poivrer au gout. Répartir la préparation dans le fond de tarte.

5. Couper la bûche de chèvre en tranches et les tomates cerises en deux, garnir la tarte et saupoudrer d'herbes de Provence.
Pour finir
Enfourner environ 30 minutes. Déguster chaud ou froid !

METHOD
1. Prepare the shortcrust pastry, in a bowl, mix the flour and the butter previously cut into pieces, with your fingertips until you obtain a sandy consistency. Form a well and add the water little by little, mixing until it looks like a paste. Form a ball, wrap and place in the refrigerator for 30 minutes.
2.Preheat the oven to 180 ° C.

3. Spread the dough out on a floured work surface, and line the buttered pie dish.
4. Mix the liquid cream, the egg then the mustard, season with salt and pepper to taste. Distribute the preparation in the pie shell.
5. Cut the goat cheese log into slices and the cherry tomatoes in half, garnish the tart and sprinkle with Provence herbs.
To finish
Bake for about 30 minutes. Enjoy hot or cold!

Bon fin de semaine,Leeann x 

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