French Food Friday...Poires gratinées au roquefort
recipe and photo from here
This weeks recipe is a simple but tasty one as the saltiness of the roquefort compliments the sweetness of the pears.....English version appears below should you wish to practise your French first!
Ingrédients
- 150 g de roquefort
- 4 belles poires pas trop mûres
- 75 g de mascarpone
- 30 g de pignons de pin
- 1 petit verre de porto ou de banyuls
- 1/2 citron
Recette
Allumez le grill du four.
Épluchez les poires et coupez-les en deux. Frottez-les aussitôt avec le demi-citron pour éviter que la chair ne noircisse.
À l’aide d’une petite cuillère ôtez le cœur et creusez un trou un peu plus grand.
Disposez ces demi-poires sur un plat.
Écrasez le roquefort avec le mascarpone et le porto et remplissez en le coeur des poires.
Parsemez de pignons, poivrez et faites gratiner au four 10 minutes environ.
Ingredients.....
• 150 g Roquefort
• 4 large pears not too ripe
• 75 g mascarpone
• 30 g of pine nuts
• 1 small glass of Port or Banyuls
• 1/2 lemon
• 4 large pears not too ripe
• 75 g mascarpone
• 30 g of pine nuts
• 1 small glass of Port or Banyuls
• 1/2 lemon
Method....
Turn on the grill.
Peel the pears and cut them in half. Immediately rub with half a lemon to prevent the flesh from darkening.
Using a small spoon remove the heart and dig a hole a little bigger.
Put the pear halves on a plate.
Crush the Roquefort with mascarpone and port and then place in the hole that you have made in the pears.
Sprinkle with pine nuts, pepper and brown in the oven about 10 minutes.
.....bon appetit à tous,Leeann x
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