Friday, 10 August 2012

French Food Friday..Fraises à la grenade-grenadine

recipe and photo from here

It has been really hot these past couple of days and the hot weather is set to continue hence the need for eating something cold and refreshing.....

Fraises à la grenade-grenadine

INGREDIENTS

  • Pour cette recette de fraises à la grenade-grenadine :
  • 500 g de fraises
  • 1 grenade
  • 3 cuil. à soupe de sirop de grenadine
  • 1 branche de menthe

PREPARATION

1. Dans un saladier, versez le sirop de grenadine.
2. Lavez les fraises et coupez-les en petits dés.
3. Versez-les dans le saladier.
4. Épluchez la grenade, prélevez les graines de la membrane.
5. Ajoutez-les aux fraises.
6. Mélangez bien et réservez au frais.
7. Répartissez dans 6 verrines.
8. Décorez de feuilles de menthe.

INGREDIENTS  
 • 500 g strawberries 
 • 1 pomegranate
 • 3 tbsp.  grenadine syrup 
 • 1 sprig of mint 

PREPARATION
1. In a bowl, pour the grenadine.
2. Wash the strawberries and cut them into small cubes.
3.  Peel the pomegranate, draw the seeds of the membrane.
4. Place in the bowl containing the grenadine.
5. Add the strawberries.
6. Mix well and set aside to cool.
7. Divide into 6 glasses.
8. Garnish with mint leaves.

Bon appetit à tous, Leeann x

2 comments:

  1. WOW! Nice blog! Visit my blog http://malvazia.blogspot.gr/

    ReplyDelete
  2. YUmmm!!!!!!! Going to try this one!!!!!!!Maryanne xo

    ReplyDelete